Ekipa Unior – Sinter 

V sezoni 2021 smo postali ponosni član slovenske naveze za globalno tekmovalno sceno. Zreški Unior je vodilni proizvajalec specializiranega ročnega orodja za kolesarske mehanike, ki je s svojo tovarniško ekipo v svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu prisoten že od leta 2010. Tokrat s tremi izjemnimi slovenskimi tekmovalci: Tanjo Žakelj, Juretom Žabjekom in Žakom Gomilščkom.

Ekipa Unior – Sinter bo prisotna na največjih tekmovanjih v olimpijskem krosu in spustu z gorskimi kolesi, uveljavljenima tekmovalcema Tanji Žakelj in Juretu Žabjeku pa se je pridružil mladi talent Žak Gomilšček, doslej član ekipe Sinter Brakes. Trojica ima visoke ambicije na najmočnejših tekmovanjih – v svetovnem pokalu ter na evropskem in svetovnem prvenstvu, Tanja gre tudi v Tokio. 

Med večje partnerje ekipe sodijo še Fox, Race Face, MaximaUSA, Maxxis in Royal Racing; Tanja bo dirkala s kolesi Specialized S-Works, Jure in Žak pa s spustaškimi bolidi Devinci. Ekipo podpira tudi Mestna občina Ljubljana, kjer vedno več kolesarjev najde svoj sanjski teren (Bike Park Ljubljana, Golovec Trails, BMX Park Ljubljana, KoloParki). Zanimivo športno-poslovno slovensko zgodbo dopolnjujeta BleedKit.com s svojim oljem Gold za hidravlične disk zavore ter kolesarski servis Bikehanic. BleedKit.com izdeluje inovativne komplete za odzračevanje hidravličnih zavor, podobno kot Unior in Sinter pa gradi močno globalno prodajno mrežo. 

Ekipa Unior – Sinter bo dirkala na vseh prizoriščih svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu, prav tako pa tudi na drugih mednarodnih in domačih dirkah. Pričakujte tudi kolesarske delavnice s člani ekipe!

Ekipa Unior - Sinter

www.uniorsinter.com