ZAVORNE PLOŠČICE


organic brake pads

IZJEMNA ZMOGLJIVOST

Izdelujemo več kot 500 različnih modelov zavornih ploščic, ki temeljijo na različnih frikcijskih materialih. 

PO MERI

Naš lastni oddelek za raziskave in razvoj omogoča neomejen razvoj frikcijskih materialov na zahtevo naročnika. Visok nivo znanja in bogate izkušnje nam omogočajo razvoj optimalnega frikcijskega materaiala za vas. 

MATERIALI


Vse naše zavorne ploščice so na voljo v sledečih treh različicah:

RENTAL – S-205

Ta zmes je zasnovana za nizko obrabo in z uravnoteženim frikcijskim koeficientom.

 • DALJŠA ŽIVLJENJSKA DOBA ZAVORNIH PLOŠČIC
 • ORGANSKA ZMES Z NIZKO VSEBNOSTJO BAKRA
 • HITRO UTEKANJE
 • NAJPRIMERNEJŠE ZA NAJEMNE GO-KARTE

RACE – S-222

Ta zmes je zasnovana za največje zmogljivosti med zaviranjem. Odlično se ujame z diski iz sive litine.

 • ODLIČNA ZMOGLJIVOST
 • MOČAN ZAČETNI “UGRIZ”
 • DELNO KOVINSKA ZMES
 • PRIMERNE ZA TEKMOVALNO UPORABO

ELITE – S-230

Nova visokozmogljiva zmes za najbolj zahtevne dirkače. Izjemna modulacija omogoča popolni nadzor zaviranja.

 • NAJBOLJŠE V VSEH POGLEDIH
 • TEKMOVALNA ZMES
 • BREZ KOMPROMISOV
 • ODLIČNA MODULACIJA

DISKI


Discs

ZAVORNI DISKI Z EKSTREMNO ZMOGLJIVOSTJO

Zavorni diski so eden najnovejših izdelkov družbe Sinter. Strankam omogočamo veliko dodelav po želji. Naš oddelek za raziskave in razvoj je osredotočen na uporabo novih kompozitnih materialov.

ZAVORNI DISKI IZ SIVE LITINE Z VISOKIM DELEŽEM OGLJIKA

Z univerzo in metalurškimi laboratoriji smo skupaj razvili litoželezne zavorne kolute z veliko vsebnostjo ogljika.

Ti visokozmogljivi diski iz sive litine se odlično ujamejo z zavornimi ploščicami Sinter – na voljo za prvo vgradnjo ali kot nadomestni deli.

SKLOPKE


RAZLIČNI TIPI SKLOPK

Sinter izdeluje centrifugalne in lamelne sklopke v obliki nadomestnih delov, ali za namen izboljšanja zmogljivosti vašega go-karta. Z razvojnim oddelkom stalno izboljšujemo frikcijske materiale, da lahko zagotovimo vse zmogljivejše sklopke za najbolj zahtevne tekmovalce.

Clutches

LAMELNA SKLOPKA IZ ARAMIDNEGA FRIKCIJSKEGA MATERIALA IN MMC KOMPOZITA

Maso sklopke zmanjšamo s kombinacijo posebnega aramidnega frikcijskega materiala in MMC kompozita na osnovi aluminijeve zlitine. Tako smo zmanjšali maso za 60 odstotkov v primerjavi s standardno lamelo.

 • MANJŠA ROTACIJSKA TEŽA SISTEMA
 • ODLIČNO DELOVANJE PRI POVIŠANIH TEMPERATURAH
 • DOLGA ŽIVLJENJSKA DOBA

MASA

V največji možni meri stremimo k zmanjšanju mase plošč sklopke. To dosežemo z uporabo aramidnega frikcijskega materiala in MMC kompozita za vmesne plošče.

CENTRIFUGALNE SKLOPKE


Zagotavljamo centrifugalne sklopke za vse vrste motorjev - IAME, TM, Rotax in druge.

Na voljo sta dva materiala:

1. Organski, za centrifugalne sklopke v splošni rabi, z dobro odpornostjo na segrevanje in dolgo življenjsko dobo.


Clutches

2. Poseben material, odporen na segrevanje, za ekstremno športno rabo z dolgo življenjsko dobo. Dobro prenaša agresivno speljevanje in se odlično obnese v vseh razmerah.

Clutches

PO MERI


Sintrov oddelek za raziskave in razvoj ter proizvodni obrat lahko strankam vedno ponudijo komponente za sklopke po meri. Z bogatimi izkušnjami in znanjem lahko strankam ponudimo več opcij in jim pomagamo izbrati pravo obliko in material.

ZMAGOVALCI VEČ KOT 50 SVETOVNIH PRVENSTEV

V VSEH KATEGORIJAH

V petdesetih letih obstoja je Sinter ponosno dobavil zavorne ploščice zmagovalcem več kot 50 svetovnih prvenstev v go-kartu. Za nas – in za celotno industrijo – je to izjemen dosežek. Zavedamo se, da je to vrhunsko. In točno to mi počnemo! Zagotavljamo vrhunske materiale za najboljše dirkače in ekipe v go-kartu in izposojevalnicam go-kartov po svetu, ter izdelovalcem go-kartov.

Z individualnim pristopom k iskanju rešitev za vsakega dirkača posebej, hkrati pa z možnostjo razvoja unikatnih zavornih oblog za posamezne ciljne skupine omogočamo hiter napredek. Tako smo lahko vsi skupaj vsako sezono vse boljši, včasih pa izboljšave uvajamo tudi med sezono!

Z go-karti dirkam skoraj dvajset let. Potovanja in dirke po celem svetu so me naučili veliko življenjskih modrosti, in mi omogočila razvoj in dosežke. Za dirkača je zaviranje prav tako pomembno, kot pospeševanje. Pri tem potrebujemo vrhunske materiale, da lahko agresivno ustavimo vozilo, ali da ga nadziramo pri drsenju skozi zavoje. Z zavornimi rešitvami Sinter sem lahko velikokrat vozil na robu zmogljivosti in premagal veliko tekmecev. Sinter sem izbral, da sem lahko zmagoval!”/ 2019 Slovenski državni prvak & karting voznik leta / 2019 Austrian Vice Champion / 2019 Tretji v finalni tekmi svetovnega prvenstva Rotax Grand Finals - World Championship
XEN DE RUWE

Prenesi katalog Kontaktirajte nas