Zavorne obloge Avid & SRAM (Elixir, DB, Level)
 • Zavorne obloge Avid & SRAM (Elixir, DB, Level)
 • Zavorne obloge Avid & SRAM (Elixir, DB, Level)
 • Zavorne obloge Avid & SRAM (Elixir, DB, Level)
 • Zavorne obloge Avid & SRAM (Elixir, DB, Level)
 • Zavorne obloge Avid & SRAM (Elixir, DB, Level)

Zavorne obloge Avid & SRAM (Elixir, DB, Level)

29,99 €
Z DDV
TIP
Količina
73-006-034-0
43 Izdelkov

Podatki

Avid
Elixir 1, Elixir 3, Elixir 5, Elixir 7, Elixir 9, Elixir CR, Elixir CR Mag, Elixir R
SRAM
DB1, DB3, DB5, eTap AXS, Level, Level T, Level TL, Level TLM (from 2019), Level Ultimate, Red AXS E-TAP (Road) , Rival AXS, X0, XX
Trickstuff
CLEG 2, Piccola/C 21

POSTOPEK UTEKANJA ZAVORNIH OBLOG ZA DISKE

Pravilno delujoč zavorni sistem je bistvenega pomena za varno delovanje kolesa. V kolikor sami niste usposobljeni za namestitev zavornih oblog, vam priporočamo, da poiščete pomoč strokovnjaka oziroma kolesarskega mehanika v lokalni kolesarski trgovini. Zavore so varnostno kritičen sistem, zato je pri delu z njimi potrebna velika previdnost.

Sinter organske zavorne obloge so pomembna nadgradnja vašega zavornega sistema. Za optimalno delovanje je zelo pomembno, da so pravilno nameščene.

Proces utekanja pripravi zavorni disk in obloge, da vas v delovanju varno upočasnijo. Ko namestite zavorne obloge, se na disk prenese nekaj tornega materiala zavornih oblog. To med postopkom zaviranja omogoči najboljši stik oblog z diskom, kar vašemu sistemu omogoča učinkovito delovanje in boljše rezultate.

 1. Vzemite si nekaj časa za čiščenje in razmaščevanje zavornega diska. Učinkovito zaviranje je odvisno od usklajenega delovanja površin vaših zavornih oblog in diskov. Ko vstavite nove zavorne obloge, se bo material iz oblog odložil na disk, zato je ključnega pomena, da imate disk očiščen, da se bo ta material lahko oprijel.
 2. Namestite svoje nove obloge v skladu z navodili proizvajalca zavornega sistema in pazite, da se ne dotaknete zmesi ploščic. Enostavno držite obloge med prsti s pomočjo podložne plošče ali še bolje, z rokavicami.
 3. Pazite, da ne aktivirate zavorne ročice brez nameščenega kolesa – če se to zgodi, boste morda morali potisniti obloge in bate nazaj v čeljust z ustreznim orodjem.
 4. Ko ste znova namestili kolesa, je čas, da izvedete postopek utekanja. Za ta postopek priporočamo varno okolje brez prometa.
 5. Vozite kolo s 15 km/h in 20-krat aktivirajte zavore, vendar nikoli ne blokirajte koles. Preprosto pritisnite zavoro, da zmanjšate hitrost na 5 km/h, sprostite zavoro in nadaljujte s ponavljanjem tega dejanja.
 6. Nato povečajte hitrost na 25 km/h in 10-krat pritisnite zavore, tokrat močneje. Spet je pomembno, da ne blokirate zavor. Zmanjšajte hitrost vsakič, ko zavirate na 5 km/h, kot pri prejšnjem koraku.
 7. Nato vozite 30 km/h in dvakrat močno zavirajte do 5 km/h.
 8. YVaše zavorne obloge so sedaj utečene. Temu procesu je pomembno slediti. Če zavornih oblog ne utečete pravilno, med vožnjo ne boste imeli polne zavorne zmogljivosti.

Video navodila: Postopek utekanja zavornih oblog

Slovenija:

Naročila do 80 € - cena poštnine 5,00 €

Naročila nad 80 € - brezplačna poštnina

Države članice EU:

Naročila do 120 € - cena poštnine 12,90 €

Naročila nad 120 € - brezplačna poštnina

Preostali svet:

Cena poštnine 24,90 €.

16 drugih izdelkov v isti kategoriji: